Liittyminen

 

 

 

MIKSI KANNATTA JÄRJESTÄYTYÄ JA KUULUA AMMATTILIITTOON

Monesti kuulee jopa järjestäytyneenkin jäsenen pohtivan kannattaako olla liiton jäsen. Vaikkakin tiedotusvälineistä on tiedon saannille erittäin paljon hyötyä, mutta joskus tes neuvottelujen aikaan monelle työntekijälle niistä välittyvä tieto tuntuu saavan teatteri näytelmän luonteen. Ilman tes teatteria ja sitä käden vääntöä Suomalaisen työläisen työ ja palkka ehdot olisivat työnantajan mielivallan sanelemia, ja olen aivan varma että paljon alhaisemmalla tasolla. Suomen korkea järjestäytymisaste ja neuvottelu järjestelmät takaavat myöskin järjestäytymättömälle työntekijälle samat edut. Mutta ethän sinä halua olla toisten ajamien ja maksamien etujen saaja. AKT:n jäsenenä saat työpaikallesi luottamusmies järjestelmän joka hoitaa sinun asioitasityöpaikalla ja on yhdessä työsuojelujärjestelmän ja työhuonekunnan kanssa kehittämässätyöpaikan työ oloja.

AKT:n JÄSENTEN EDUT

OIKEUSAPU

Jos työpaikalla syntyy työsuhteista johtuva riita-asia jota siellä taikka ammattiosasto pysty hoitamaan.

KALENTERI

Liiton kalenteri jaetaan vuodesta 2001 alkaen vuosittain AKT:n jäsenelle. Kalenterista löydät yhteistiedot ja osoitteet kalenteri tarjoaa tärkeää tietoa mm. työttömyyspäivärahan hakemismenettelystä, työtunneista pystyt pitämään päivä kirjaa ja näin seurata tehtyjä tunteja.

TYÖTTÖMYYSTURVAN

Jos joudut jostakin syystä työttömäksi ja olet oikeutettu työttömyyspäivärahaan niin ansiosidonnainen päiväraha muodostuu peruspäivärahasta ja työtulostasi.

AUTO-JA KULJETUSALAN-LEHTI

Seuraamalla 15 kertaa vuodessa jäsenelle ilmestyvää lehteä pysyt ajan tasalla työehto-ja muista kuljetusalan asioista sekä liiton järjestötoiminnasta.

LEHTIETU

Jäsenellä on oikeus liiton ja ammattiosaston lehtietuun ,jonka voi käyttää työväenlehden vuositilauksen maksamiseen.

LOMATUKI

AKT on Suomen ammattiliitojen lomajärjestön SAL:n jäsen AKT:n jäsenet voivat saada SAL:lta lomatukea, jonka suuruudesta lomapaikoista ja hakumenettelystä kerrotaan vuosittain liiton lehdessä. AKT:n omat lomapaikat Mannilanniemi sijaitsee Puumalassa Saimaan rannalla käytössä on kymmenen kuuden hengen hyvin varusteltua mökkiä saunoineen ja veneineen. Alueella on myöskin korkea tasoinen karavaanarialue. Vallioniemessä Kuusamossa (Kitkan rannalla) on varattavana 4huonetta joko yhdessä tai erikseen Rukalle matkaa on vain 25km. Myös Punkaharjulla on mahdollisuuksia varata lomapaikka Kaikki liiton lomapaikat ovat jäsenten käytettävissä edulliseen jäsenhintaan

MUUT EDUT

Esittämällä jäsenkortin TEBOIL-huoltamon kassalla saat alennusta polttoaineista ja voiteluöljyistä. Lisäksi vakuutusyhtiö TURVAN vakuutuksista. Pankkien kanssa on työehtosopimuksia, jonka mukaan AKT:n jäsenellä on mahdollisuus saada edullista lainaa työtaistelun tai työttömyyden tuoman rahan tarpeeseen Osastolla on Turvan kanssa yhteistyösopimus samoin Osuuspankki OKO:N kanssa.

Osasto järjestää erilaista vapaa-ajan toimintaa ja avustaa jäseniään eri harrastustoiminnoissa. Liittymällä Helsingin Seudun Linja-

Autohenkilökunta 009 ry:n jäseneksi olet sinäkin kehittämässä kuljetusalaa liikenneturvallisemmaksi vaikuttamassa työolosuhteiden parantamisessa, luomassa työpaikallasi hyvää työilmapiiriä. Tule keskustelemaan työpaikkasi luottamusmiehen, työsuojeluvaltuutetun tai osaston toimihenkilön kanssa . Tiedon toimihenkilöistä löydät työpaikkasi ilmoitustaululta tai kotisivultamme.

 

 

 

 

Liittyminen

Jäseneksi tullaan liittymällä ammattiosastoon. Saat jäseneksi liittymislomakkeen työpaikkasi luottamusmieheltä, liiton alue- tai keskustoimistosta tai tilaamalla liittymispaketin tästä linkistä.


OPPILASJÄSENEKSI LIITTYMISLOMAKE


Etsi oma aluetoimistosi ja ammattiosastosi...

Jäsenmaksunperintä

Mikäli työnantaja perii jäsenmaksusi sinun tulee tulostaa jäsenmaksunperintäsopimus täytettäväksi työnantajalle. Perintäsopimuksen voit tulostaa, kun olet painanut liittymislomakkeesta LIITY –PAINIKETTA. Täytetystä perintäsopimuksesta jätetään kopio työnantajalle/palkanlaskentaan. Varmistathan, että työnantaja toimittaa perintäsopimuksen liittoon. Työnantaja pidättää jäsenmaksun palkastasi ja tilittää sen liitolle. Tarkista tilinauhastasi, että työnantaja todella perii jäsenmaksusi.

Mikäli työnantaja ei peri palkastasi jäsenmaksua, tulee sinun itse huolehtia jäsenmaksun maksamisesta.  Kun liittymislomake on käsitelty liiton jäsenrekisterissä, sinulle lähetetään viitelista ja ohjeet, joilla maksat jäsenmaksusi.

Jäsenmaksun suuruus
Vuonna 2015 liiton jäsenmaksu on 1,8 % bruttopalkasta.
Jäsenmaksua maksetaan kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, mukaan lukien vuosilomapalkasta, lomarahasta ja lomaltapaluurahasta, työnantajan maksamasta sairausajan palkasta ja muista vastaavista korvauksista, ansioon suhteutetusta työttömyyspäivärahasta sekä muista työttömyyskassan maksamista etuuksista laskettua prosentuaalista jäsenmaksua. Jäsenmaksua ei kuitenkaan makseta KELA:n maksamasta etuudesta.
Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen.