Liittyminen

 

 

 

AKT:n JÄSENTEN EDUT

OIKEUSAPU

Jos työpaikalla syntyy työsuhteista johtuva riita-asia jota siellä taikka ammattiosasto pysty hoitamaan.

KALENTERI

Liiton kalenteri jaetaan vuosittain AKT:n jäsenelle. Kalenterista löydät yhteistiedot ja osoitteet. Kalenteri tarjoaa tärkeää tietoa mm. työttömyyspäivärahan hakemismenettelystä. Pystyt pitämään työtunneista päiväkirjaa ja näin voit seurata tehtyjä tunteja.

TYÖTTÖMYYSTURVA

Jos joudut jostakin syystä työttömäksi ja olet oikeutettu työttömyyspäivärahaan, niin ansiosidonnainen päiväraha muodostuu peruspäivärahasta ja työtulostasi.

AUTO-JA KULJETUSALAN-LEHTI

Seuraamalla 15 kertaa vuodessa jäsenelle ilmestyvää lehteä, pysyt ajantasalla työehdoista ja muista kuljetusalan asioista, sekä liiton järjestötoiminnasta.

LEHTIETU

Jäsenellä on oikeus liiton ja ammattiosaston lehtietuun, jonka voi käyttää työväenlehden vuositilauksen maksamiseen.

LOMATUKI

AKT on Suomen ammattiliitojen lomajärjestön SAL:n jäsen. AKT:n jäsenet voivat saada SAL:lta lomatukea, jonka suuruudesta lomapaikoista ja hakumenettelystä kerrotaan vuosittain liiton lehdessä. AKT:n omat lomakohteet löydät täältä.

MUUT EDUT

Esittämällä jäsenkortin TEBOIL-huoltamon kassalla, saat alennusta polttoaineista ja voiteluöljyistä. Lisäksi saat alennusta vakuutusyhtiö TURVAN vakuutuksista. Pankkien kanssa on yhteistyösopimuksia, joiden mukaan AKT:n jäsenellä on mahdollisuus saada edullista lainaa työtaistelun tai työttömyyden tuoman rahan tarpeeseen Osastolla on Turvan kanssa yhteistyösopimus, samoin Osuuspankki OKO:n kanssa.

Osasto järjestää erilaista vapaa-ajan toimintaa ja avustaa jäseniään eri harrastustoiminnoissa.

 

 

Liittymällä Helsingin Seudun Linja-Autohenkilökunta 009 ry:n jäseneksi, olet sinäkin kehittämässä kuljetusalaa liikenneturvallisemmaksi, vaikuttamassa työolosuhteiden parantamisessa ja luomassa työpaikallasi hyvää työilmapiiriä. Tule keskustelemaan työpaikkasi luottamusmiehen, työsuojeluvaltuutetun tai osaston toimihenkilön kanssa . Tiedon toimihenkilöistä löydät työpaikkasi ilmoitustaululta tai kotisivultamme.

 

 

 

 

Liittyminen

Jäseneksi tullaan liittymällä ammattiosastoon. Saat jäseneksi liittymislomakkeen työpaikkasi luottamusmieheltä, liiton alue- tai keskustoimistosta tai tilaamalla liittymispaketin tästä linkistä.


OPPILASJÄSENEKSI LIITTYMISLOMAKE


Etsi oma aluetoimistosi ja ammattiosastosi...

Jäsenmaksunperintä

Mikäli työnantaja perii jäsenmaksusi sinun tulee tulostaa jäsenmaksunperintäsopimus täytettäväksi työnantajalle. Perintäsopimuksen voit tulostaa, kun olet painanut liittymislomakkeesta LIITY –PAINIKETTA. Täytetystä perintäsopimuksesta jätetään kopio työnantajalle/palkanlaskentaan. Varmistathan, että työnantaja toimittaa perintäsopimuksen liittoon. Työnantaja pidättää jäsenmaksun palkastasi ja tilittää sen liitolle. Tarkista tilinauhastasi, että työnantaja todella perii jäsenmaksusi.

Mikäli työnantaja ei peri palkastasi jäsenmaksua, tulee sinun itse huolehtia jäsenmaksun maksamisesta.  Kun liittymislomake on käsitelty liiton jäsenrekisterissä, sinulle lähetetään viitelista ja ohjeet, joilla maksat jäsenmaksusi.

Jäsenmaksun suuruus
Vuonna 2019 liiton jäsenmaksu on 1,6 % bruttopalkasta.
Jäsenmaksua maksetaan kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, mukaan lukien vuosilomapalkasta, lomarahasta ja lomaltapaluurahasta, työnantajan maksamasta sairausajan palkasta ja muista vastaavista korvauksista, ansioon suhteutetusta työttömyyspäivärahasta sekä muista työttömyyskassan maksamista etuuksista laskettua prosentuaalista jäsenmaksua. Jäsenmaksua ei kuitenkaan makseta KELA:n maksamasta etuudesta.
Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen.